INSTITUTUL NATIONAL

AL LEMNULUI SA

 
 
Despre INL

Misiune

Obiective

Istoric

Structura organizatorica
Patrimoniu
 
Activitate de cercetare
Proiecte nationale
Proiecte internationale
Rezultate obtinute
Cercetatori
Recunoastere stiintifica
Activitate stiintifica
 
Laboratoare de incercari
Incercari ale lemnului si ale placilor din lemn
Incercari usi – ferestre
Incercari mobilier
Incercari protectia lemnului
Incercari chimice
 
Oferta comerciala
Produse protectia lemnului
Produse din lemn

Servicii de incercari laboratoare

Cataloage

Consultanta

Programe informatice

 
Parteneri
 
Contact
 
 
<

 

PROIECTE INTERNATIONALE IN DERULARE

Proiect:
European Wood Construction Managers Online Training – EWCM-OT
Pregatire profesionala on-line la nivel european adresata managerilor din industria constructiilor din lemn
Site-ul proiectului: http://skolas.lu.lv

 

In cadrul proiectului Leonardo da Vinci - EWCM-OT 6 parteneri europeni colaboreaza pentru dezvoltarea unui suport de curs on-line care se adreseaza managerilor din sectorul constructiilor din lemn pentru a răspunde eficent la dezvoltarea pieţei europene a muncii. Aceasta cerinta a venit in urma derularii proiectului Wood European Manager Construction Certification – Wood EMC2 a caror atributii principale au fost:

  • Identificarea nevoilor europene ale companiilor in termen de nivel de competenţe pentru a putea asigura toate elementele procesului de constructie.
  • Identificarea la nivel european, a diferitelor training-uri existente în sectorul construcţiilor din lemn si de a cunoaşte oferta actuală, la nivel european
  • Elaborarea unui cadrul european de competenţe de referinţă pentru postul de ”manager intr-o companie producatoare de constructii din lemn” identificat ca factor determinant pentru dezvoltarea pieţei de construcţii din lemn. Parteneriatul proiectului, face posibila elaborarea unui curs European care sa corespunda situatiei generale deoarece teritoriul acoperit de organizatiile noastre reprezinta aproape in totalitate specificul European.
  • Conceperea modulelor europene de formare profesionala in concordanta cu nevoile de instruire identificate.
  • Respectarea regulilor de certificare europeană pentru promovarea transparenţei calificărilor la nivel european, utilizând scheme ale unui alt proiect European deja stabilite (ARBORIST).

Rezultatele proiectului de referinta Wood EMC2 au constat in producerea următoarele documente în şase limbi europene, cele ale partenerilor:
descrierea postului de referinţă pentru "managerul companiei producatoare de constructii din lemn " avand la baza rezultatele sondajelor privind identificarea nevoilor de training in companii si la centrele de instruire profesionala; descrierea suportului de curs; normele privind examinarea; testarea pilot a unor manageri europeni provenind din tarile partenere. Aceste documente se gasesc la adresa site a proiectului:http://skolas.lu.lv

Descrierea suportului de curs este un document ce cuprinde sase module: Legislaţie şi a Reglementari, Tehnici pentru Constructiile din lemn, Project Management, Marketing pentru sectorul de constructii din lemn, Calitate si Managementul resurselor umane. Avand la baza aceasta descriere se vor dezvolta suportul de curs şi materiale de instruire eLearning.
Aceast curs de formare profesională va creşte competenţele managerilor in ceea ce priveste cunostintele tehnice si va oferi importante cunostiinte de management si marketing.

Echipa INL: Catalina Constantin - manager proiect, Dan Dumitru Copacean - trainer; Ene Neagu- technical; Claudia Terbea - Technical

Pentru a afla mai multe informatii puteti downloada E-letter 2

PROIECTE INTERNATIONALE DERULATE IN TRECUTUL APROPIAT

 

WOOD EMC2 -Wood European Manager Construction Certififcation (Program Leonardo da Vinci)

New Classes of Engineering Composites Materials from Renewable Resources - BIOCOMP - FP6

Co-ordination of Nanostructured Catalytic Oxides Research and Development in Europe - CONCORDE - FP6

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Design by Catalina Constantin